Γεμιστά δαμάσκηνα


gemista damaskina

 

 

 

Υλικά
170 γρ. κουβερτούρα
60 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. βούτυρο
30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
100 γρ. κακάο

Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για τουλάχιστον μία ώρα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν.

Βάζουμε το υλικό στο ψυγείο και όταν σταθεί γεμίζουμε τα δαμάσκηνα. Τέλος, ρίχνουμε σε ένα μπολ το κακάο και μετά τα δαμάσκηνα, ανακατεύουμε απαλά για να πάει παντού το κακάο και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Σχολιάστε