Υλικά
300 γρ. βούτυρο
300 γρ. άχνη ζάχαρη
6 αυγά
400 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2 αχλάδια βρασμένα και ψιλοκομμένα
120 γρ. φιστίκι αιγίνης
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κουταλάκια μπέκιν
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για τουλάχιστον μία ώρα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (δεν χρειάζεται μίξερ) και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 60 λεπτά. Στη συνέχεια φτιάχνουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και όταν πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα. Αφού κρυώσει το κέικ, ρίχνουμε τη χλιαρή και λίγο πηχτή κουβερτούρα και γλασάρουμε.
Filed under: Μαγειρική | Tagged: dessert,dinakit,συνταγή,αχλάδια,αχλαδια,γλυκό,γλυκά,γλάσο,γλασο,επιδόρπιο,επιδορπιο,ζουμερό κέικ,ζουμερο κεικ,κεικ,κεικ με σοκολατα,recipe |
Σχολιάστε